Hein Nagelmaeker - Bass

Hein heeft gestudeerd aan het Hilversums Conservatorium. In 1991 en 1992 speelde hij in de Belushi Memorial Blues Brothers Band met o.a. Berthil Busstra, Peter Heijnen en Nico Gerarts. Drummer Pascal Vermeer ging later werken met Dave Stewart van de Eurythmics.

Vanaf 1993 speelde hij, met drummer Bas Mazereeuw, in Duitsland en de Benelux met boogie-woogie pianist Henk Pepping. Vaste begeleiders in deze band waren blazer Jan Vennik (bekend van Exception en recenter het Metropole orkest), en gitaristen John Schuursma en Ben de Bruin (leraar Rotterdams Conservatorium). Drummer Ton Dijkman (Marco Borsato) speelde mee als Bas verhinderd was.

Na 5 zeer drukke maar leuke jaren van touren werd het tijd om de passie voor het eigen werk in daden om te zetten. Hein ging in op de uitnodiging van Glue in the Jelly om tot de gelederen toe te treden. Deze eigenzinnige, uit Enkhuizen afkomstige, band tourde door heel Europa met een mix van eigen songs en covers.

Piek van deze band was de single "Magic Flying Carpet" die zo'n 150 keer op radio twee gedraaid is. Henk Westbroek wilde de band in zijn liveshow hebben op radio 3 maar helaas verbleef de band op dat tijdstip voor drie maanden in Zuid-Frankrijk en kon door contractuele verplichtingen niet weg.

Tijdens deze jaren speelden alle leden van Glue in het kwintet "Duo Sentiment" met zanger Fred Smit. Nadat Glue in the Jelly uit elkaar is gegaan zijn Steffen 't Hart en Hein Nagelmaeker met Fred doorgegaan. ErGO was geboren.